תענית יארצייט בראש חודש ניסן

שאלה:

שמעתי שלמרות שבד"כ בימי ראש חודש אין צמים תענית יארצייט הרי שבראש חודש ניסן כן צמים בגלל מות נדב ואביהוא. האם זה נכון?
האם התענית היא רק על הורים או שגם אם יש קרוב משפחה כמו סבא שכבר אין לו ילדים בחיים שמותר/צריך לצום? אם יש הבדל בין מנהגי העדות האם הולכים לפי מנהגי המתענה או לפי מנהגי המנוח?

תשובה:

במשנה ברורה סי' תכט ס"ק י פסק שרק חתן וכלה מתענים בראש חודש ניסן, אבל אבל ביארצייט אינו מתענה בראש חודש ניסן.

מצות התענית היא רק ביארצייט של ההורים ולא לשאר אבלים כמבואר ביו"ד סי' שעו.

ערב טוב.