יארצייט ראשון בשנה מעוברת

שאלה:

מתי מציינים את היארצייט השנה אחרי שנה מעוברת? בסוף 12 חודש או בתאריך הפטירה?
ראיתי תשובה של הרב ולדנברג זצ"ל שמובאת בספר פני ברוך. שנראה מדבריו לציין ביום היארצייט מצד שני מחבר הספר מצדד לציין זאת בסוף 12 חודש. מה מנהג האשכנזים בזה?

תשובה:

מנהג בני אשכנז לעשות את העלייה לקבר ביום היארצייט כמו בכל השנים,] וכפי שמבאר בס' דברי סופרים לרב נחום יברוב.

בני ספרד נהגו לעשות זאת בי"ב חודש ולהידור גם בי"ג חודש ראה רב פעלים ח"ד סי' מא.

חג שמח ובשורות טובות.