עליה לקבר באדר ב' במקום באדר א'

שאלה:

אמי נפטרה בכ"ט אדר (שנה רגילה) מכיוון שאנחנו אשכנזים, נוהגים לעלות לקבר ולציין את היארצייט באדר א', השנה יוצא בשבת, רב גדול אמר לי פעם שאפשר לעלות 3 ימים לפני או אחרי.
הבעיה שלתאם עם כל המשפחה זה מורכב ואפשרי רק בראשון… ראשון זה ראש חודש וראיתי שאומרים שהנשמה לא נמצאת ואי אפשר לבקש ממנה להיות מליצת יושר אבל כן אפשר להתפלל בעדה.

השאלה היא מה עדיף, לעלות בראש חודש או אולי לנסות בכ"ט אדר ב'?

תשובה:

לכאורה אם אי אפשר ביום שישי תעלו באדר ב'.

אמנם רבים נהגו לעלות בראש חודש [בלי הספדים כשאין חשש  בכי] כך הובא בס' גשר החיים וכך נהג הגרש"ז אויערבך ועוד,

אבל כיון שיש שנהגו להמנע מכך ובלאו הכי זה לא היארצייט, ובודאי אדר ב' הוא גם יארצייט והספרדים נהגו בו לעיקר, נראה לי שזה עדיף.

בשורות טובות.