תספורת ביארצייט נדחה

שאלה:

שבוע טוב
השאלה לא נמצאה באתר אז אני שואל…
יארצייט נופל בשבת עולים לקבר בראשון
מתי מותר להתגלח ולהסתפר ? רק אחר העליה לקבר או לפני

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונתך לשלושים, כיון שיארצייט שזה יום השנה בכל מקרה אינו מעכב גילוח.

לגבי השלושים, דיני האבלות מסתיימים ביום השלושים לקבורה וגם אם אתה עולה לקבר ביום שאחרי אין לזה קשר.

חשוב לדעת לגבי תספורת, שבאבלות על הורים לא יום השלושים קובע אלא השיעור הוא עד שיגערו בו חבריו, ובני אשכנז החמירו בזה שלושה חודשים מתספורת אחרונה, אמנם לגבי גילוח הזקן למי שמתגלח ]במכונה כשרה] שיעור עד שיגערו בו עד השלושים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. התכוונתי ליארצייט כפי שאתם באתרכם כותבים כמה פעמים לא להסתפר כל השנה
    והשבת שמות זה יארצייט ועולים ביום ראשון
    ולכן מתי להסתפר (גם להתגלח כמדומני הבאתם באתר שיש מחמירים כל השנה)

  2. אנחנו לא כותבים באתר שלנו לא להסתפר כל השנה. אולי ראית באתר אחר. היה מנהג כזה בג'רבא אבל ברוב הקהילות לא נוהגים בכך.

  3. גם לדעת האגרות משה זה רק נכון לכתחילה, ובכל מקרה אין לזה קשר עם העלייה לקבר ואתה יכול להסתפר קודם.
    שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק ג סימן קנו
    ונכון להמתין שיעור גערה להסתפר ולגלח כל י"ב חדש על אביו ואמו אם לא לצורך שבכה"ג מסתפר כדרכו אחר שהמתין שיעור גערה משהתחיל אבילותו וכדאיתא כן בחדושי רעק"א סימן ש"צ סעי' ד' ובפ"ת סק"ד שכן הוא מדינא ולכן כשאיכא צורך ודאי אין להחמיר, אבל בלא צורך מן הראוי להחמיר דכל השנה לא יסתפר בלא גערה או שיעור הגערה דכל השנה הא יש לו להצטער במה שחייבוהו, וצ"ע בטעם ההיתר לדינא לאחר הגערה ראשונה.