יום השנה ואמירת קדיש לאורך השנה

שאלה:

אמי עליה השלום נפטרה ביום ב' יג טבת תשפד. מבקש לשאול מתי יחול יום השנה. עד מתי אומרים קדיש. בתודה מראש ציון מדר

תשובה:

שלום וברכה

דיני האבלות הם לכל הדעות 12 חודש.

לגבי העלייה לקבר בסיום השנה, לבני ספרד העיקר הוא ב12 חודש, וכיון שאנחנו בשנה מעוברת, זה יהיה בי"ג בכסלו, אמנם המהדר לבואר לקבר גם ב13 חודש שהוא תאריך הפטירה, תבוא עליו הברכה, כמבואר בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא.

לבני אשכנז העיקר הוא ב13 חודש, כך נהגו.

יש מקהילות צפון אפריקה שעולים לקבר גם ב11 חודש, אבל זה לא במקום ה12 חודש.

לגבי סיום הקדיש, בני ספרד מפסיקים שבוע ב11 חודש וממשיכים עד סיום י"ב חודש, בני אשכנז אומרים רק 11 חודש.

בשורות טובות.