סידור הזקן ושערות הראש אחרי השלושים

שאלה:

אדם אבל על אבא ואמא האם מותר לו לאחר 30 יום לסדר את זקן הפרא של האבלות ואת שערות ראשו ולהמשיך לגדל זקן?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לדעת, שנושא התספורת באבלות על הורים אינו תלוי בשלושים יום אלא ב"עד שיגערו בו חבריו", למנהג בני אשכנז זה כשלושה חודשים לאחר התספורת האחרונה אפשר להקל. בגילוח זקן שהניוול ניכר מיד, אפשר מיד לאחר השלושים להתגלח. אבל שיער הראש ותספורת זקן זה עד שיגערו בו. הספרדים מקילים בכך יותר, שכבר אחרי השלושים אם גערו בו הוא רשאי להסתפר.

מותר לכל אדם לגדל זקן כמובן, זה מראה יהודי יפה וגם מסייע להמנע מהאיסור הכרוך בגילוח במכונה ללא כשרות.

בשורות טובות ישועות ונחמות.