לתת מתנה בשנת אבל

שאלה:

היום קמנו משבעה על אבי שנפטר ז"ל ובעוד כמה שבועות יש לחברה טובה שלי יום הולדת. לפני האבל הבטחתי לה משהו מסויים ליום הולדת והיא כל הזמן מזכירה לי ברמזים שאביא לה את המתנה. אני רוצה לצאת מיידי חובה ולהביא לה את מה שהבטחתי לה.האם זה מותר ? רק אציין שאת המתנה אני מזמינה לה מחו"ל ויקחו 3-4 שבועות עד שהיא תגיע .האם זה מותר ?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אבל אינו נותן מתנות שיש בהם שמחה בשנת האבל, גם משלוח מנות שהיא מצוה, נאמר שיתן דבר שאין בו שמחה אלא מאכל מסויים וכדומה [מגן אברהם תרצו, יא]. אמנם אם מדובר בהבטחה שיש בה סוג של התחייבות מסויימת, נראה שאפשר להקל בכך א היא לא מבינה את הסיטואציה ואת הבעייתיות שבענין.

בשורות טובות.