עליה לקבר בליל השלושים

שאלה:

שלום רב.
כשיום השלושים יוצא ביום שישי, ואנשים לא יוכלו להגיע בבוקר של יום שישי, אלא רק בצהרים, ובמיוחד שיום שישי קצר, האם אפשר לעלות לקבר לאחר השקיעה ותפילת ערבית של יום חמישי, ולעשות סדר לימוד לאחר מכן, או שעדיף לאחר את העלייה לקבר ליום ראשון?
יישר כח

תשובה:

אפשר לעלות ביום חמישי בלילה. ההקפדה שלא לעלות בלילה לכאורה היא רק בגלל שנהגו על פי האר"י שלא לומר תהילים בלילה, מי שאינו מקפיד על כך, יכול גם לעלות בלילה. ביום ראשון אין טעם לעלות כי בשנה הראשונה המנהג להקפיד לעלות רק בתאריכים הנקובים בהלכה.

אני הייתי עושה כן מאמץ שיבואו ביום שישי בבוקר בדרך כלל לאנשים עובדים זה היום הכי נוח.

הצטרף לדיון

תגובה 1