קביעת יארצייט ראשון בשנה מעוברת

שאלה:

רציתי לשאול בבקשה את כבוד הרב, לגבי אדם שנפטר בח' אייר תשפ"ג, האם היורצאייט הוא בח' ניסן,? וא"כ האם נוהגים לעלות בחודש ניסן, או שעולים לקבר בח' אייר תשפ"ד?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני ספרד העיקר הוא ב12 חודש [המהדר לעלות גם ביום הפטירה תבוא עליו הברכה, ראה רב פעלים ח"ד סי' מא] לאשכנזים העיקר הוא ביום הפטירה גם בשנה מעוברת.

מנהג ארץ ישראל כמובא בגשר החיים שעולים לקברים בחודש ניסן, אולם יש מיהודי צפון אפריקה שהקפידו שלא לעלות לקברים בחודש ניסן, וכל אחד יעשה בזה כמנהג אבותיו.