עליה לבית הקברות בלילה בשעת סכנה

שאלה:

אם הסיבה היחידה לא לעלות לקבר בלילה זה בגלל פרקי התהילים שלא אומרים בלילה, שזה סך הכל חומרא ששער הציון מביא בהלכות שניים מקרא
אז האם אין להתיר בשעה כמו היום לעלות להר הזיתים בלילה שיותר בטוח מאשר ביום?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, האמת כי במשפחתנו היינו באותה דילמה והחלטנו לעלות בלילה מן הטעם שהזכרת.

אמנם אלו המקפידים מאוד על אזהרת האר"י שלא לומר תהילים בלילה, ולדעתו הדבר מעורר דינים, לא יעשו זאת, שהרי הם עושים את היפך מה שרצו, אלא שמי שאינו הולך בדרכי הקבלה ונוהג בפשיטות להתפלל לה' בכל עת, השיקול שהעלית הוא נכון ומשמעותי עבורו. ואם אפשר לעלות בלילה לאחר חצות [בחורף זה לא מאוד מאוחר] בזה יוצאים ידי חובת כל הצדדים.

בשורות טובות.