סעודה שלישית בשבת לפני יארצייט

שאלה:

שלום.
האם יש עניין לתת סעודה שלישית בשבת לפני יארצייט?
מה המקור לזה?
ואם בדרך כלל בבית כנסת אין סעודה שלישית משותפת, כמה צריך להשתדל לקיים את זה?

יישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

אין ענין ספציפי בסעודה שלישית בבית הכנסת, יש ענין להרבות בזיכוי הרבים לעילוי נשמת הנפטר, מכאן בא שצרכי בית הכנסת והציבור, כמו סידורי תפילה, וגם תרומת סעודה שלישית לרווחת הקהל ולקיום מצוה זו יש בזה זיכוי הרבים. כל אדם בוחר בזיכוי הרבים או בזכויות אחרות כפי הנאה לו וכפי שקרוב לליבו.

מן הסתם יש בזה גם משהו קהילתי כזה, כלומר הגבאי מנסה לגבש רעיון כזה כך במעגל השנה יהיו תרומות רבות מסוג זה והסעודה תוכל להתקיים.

בשורות טובות.