שלום בית

בסד שלום
בעל שמבזה מקלל ומשפיל אני אחרי לידה ורוצה להזמין הוריו לסעודת פורים ואין לי כח שכל הזמן חמותי מעירה ועוקצת ואילו האמת שאת אמא שלי מעדיפה יותר שעוזרת מה לעשות?
דבר נוסף וחשוב אני גרושה קיבלתי ממכירת הבית מהגירושים סכום כסף מלפני הנישואים האם הכסף של בעלי כיום הכסף בבנק מתווסף לו כסף בסכום 1000שח האם הוא של בעלי שמתקמצן ולא נותן לי לקנות את שליבי חפץ?
חייבת עזרה תודה וסליחה.

תשובה:

שלום רב,

אכן מאד מצער לשמוע מה עובר עלייך, ועוד בדיוק בתקופה שהאישה צריכה יותר תמיכה – לאחר הלידה. העיצה היחידה שאני יכול לומר לך, שאת צריכה לנסות לתפוס אותו רגוע, ובקש לשוחח איתו על המצב, ואז לומר לו באופן הכי רגוע שאפשר, שאת לא מוכנה להמשיך כך, ואת רוצה שיבוא איתך לטיפול זוגי. זה יוסיף לכם המון. וברור לי ששניכם תהיו מרוצים מכך.

לגבי שאלתך, הכסף שהיה לך בטרם הנישואין נחשב לנכסי מלוג. כלומר, הקרן שייך לך, והרווחים שאת אומרת שזה 1000 ש"ח שייכים לבעל.