מוצר ללא כשרות לפסח

דבר כבוש שאני לא יודע אם שמו בזה חמץ (במיץ) האם אפשר לקנות לפני פסח.. לפי פסקי הרב עובדיה

תשובה:

שלום וברכה

כל מוצר מתועש שאנחנו רוצים להשתמש בו בפסח, יש לחפש עליו כשרות לפסח, מוצר מורכב שעובר תהליכים בבית חרושת לא נקנה בלי כשרות מוקפדת בענין חמץ. אבל לקנות לפני פסח מתוך חשיבה שישאר ממנו גם לאחר פסח, ולא רוצים להשתמש בפסח, זה אפשרי, ובחג שמים את זה בארון הנמכר לגוי במכירת החמץ.

שבת שלום.