הדלקת עץ דק במקום נרות חנוכה

האם אפשר להדליק נר חנוכה ע"י הדלקת עץ שדולק חצי שעה, או שמא חייבים דוקא שמן וכדו'

תשובה:

שלום רב

הפוסקים דנו בשאלה זו, ולהלכה החמירו שכיון שצריך זכר לנס, יש צורך בהדלקה הדומה לבית המקדש שמן או נרות, ולא עץ או קנה שדולק חצי שעה, גם אם הוא דק ודולק ממש כמו נר.

שבת שלום ופורים שמח.

מקורות:

שו"ת לבושי מרדכי מהדו' תליתאה סי' נט, וראה כף החיים סי' תרעג ס"ק יט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה !
    אם כך, באחד שהדליק ובטעות שכח להניח שמן, בודאי צריך להדליק כעת עם ברכה, [עכ"פ כשלא היה השמן לפניו],
    וזה לא תלוי ב-2 תירוצי הגמ' – האם צריך חצי שעה להדלקה, או שאי לא מדליק מדליק, כי גם להצד בגמ' שלא צריך חצי שעה – מ"מ צריך שיהיה דומה להדלקת ביהמ"ק, מה שלא היה כאן.
    האם זה נכון ?