מציאה בחניון של צרכניה

שאלה:

שלום וברכה יצאתי עם אשתי מקניה בצרכניה השייכת לאחת הרשתות הידועות, ובחניון של המרכז המסחרי, אשתי ראתה על הרצפה חתיכת דג סלמון קפוא באריזת ואקום. הסתכלנו סביב, ולא ראינו מי שיכול להיות שאיבד את זה. אשתי הרימה את הדג, ולקחנו אותו הביתה. השאלה אם צריך להכריז, או שהרי אלו שלו. יש לציין, שהחנות נמצאת בעיר בצפון המוקפת מכל רוחותיה במספר ערים וכפרים ערביים, שכולם באים לעיר היהודית לקניות ולעבודה, ומבין הקונים בצרכניה ישנו אחוז גבוה של גויים. אינני יודע אם הם רוב או לא.

תשובה:

שלום וברכה,

דג שארוז על ידי המפעל אין זה סימן, ולכן זכה המוצא במציאה. אמנם יש להבחין שהדג הונח שם זמן רב – זמן שניתן להניח שהקונה הבחין שנפל ממנו. או שהדג גדול ושם לב מיד אחר הנפילה שחסר לו את המוצר.

בהצלחה.