שוכר שלא משלם

שאלה:

שוכר שלא משלם ולא רוצה לפנות את הדירה מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר שלא משלם אסור לו לדור בדירה ועליו להתפנות. אם אינו מעוניין לפנות את הדירה מותר לך להחליף מנעול לדירה ולחסום לו את אפשרות כניסה לדירה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראה שו"ע חו"מ סימן ד שיכול אדם להכות את חברו כדי להציל את שלו מיד חברו. ובשכירות דירה שהשוכר לא משלם ולא רוצה לצאת, הרי הוא לוקח את ביתו של המשכיר ללא תשלום, ולכן יכול לחטוף ממנו את הבית. וכן יכול להכות אותו שיצא מהבית.