שוכר שממשיך לגור בדירה השכורה בגלל הסגר של הקורונה

שאלה:

אני גר בשכירות, כל שנה בג' ניסן המשכיר מגיע מחו"ל ואני יוצא מהדירה עד יומיים אחרי פסח,
השנה בגלל הקורונה הוא לא יכול לבוא לדירה כי הוא גר בבורו פארק והוא מפחד לידבק,
ואני לא יכול ליסוע להורים כי יש סגר, אפילו שאני רוצה ליסוע להורים כי זה חוסך לי המון כסף,
האם אני צריך לשלם לו דמי שכירות על זמן זה – וכן ארנונה?

תשובה:

שלום וברכה, מאחר ואתה ממשיך לגור בדירה ונהנה ממנה, אתה חייב לשלם שכירות עבור הזמן בו אתה שוהה בדירה. ולמרות שאתה נשאר בדירה בלית ברירה, חל עליך חובת תשלומים. בהצלחה.

מקורות:

שוכר שממשיך לדור נעשה שוכר וחייב לשלם. וגם אם ממשיך בגלל שיש סגר ואסור לצאת חייב לשלם, וכמבואר בשולחן ערוך חושן משפט סימן שי סעי ג: "ראובן השכיר בהמתו לשני ימים לילך ולחזור, ובחזרתו ביום השני גדל הנהר עד שהוצרך לעכב יום אחד, אם שכרה לימים פשיטא שצריך ליתן לו שכירות כל יום ויום".