צביעת דירה לשוכר שיוצא מהמושכר

שאלה:

שכרתי דירה למשך למעלה משנתיים , כאשר נכנסתי לדירה קיבלתי דירה לא צבועה אלא כפי שהותירו אותה השוכרים שלפני , אך כיון שהייתי לחוץ להיכנס הסכמתי לכך ואף התחייבתי בפני המשכיר שכאשר אעזוב את הדירה אצבע אותה. במשך הזמן שגרתי בדירה צבעתי חלק מהדירה כיון שהייתה מאוד מלוכלכת , וכיון שהדירה היתה צבועה בצבע קרם וכדומה , ואני צבעתי בצבע לבן רגיל , לכן צבעתי רק עד גובה מסויים ולא עד התקרה .
כעת כשאני עוזב דורש ממני המשכיר לצבוע את הדירה ובאופן מלא עד התקרה , כשכמובן בצורה זו העבודה היא כפולה .
ברצוני לברר האם מוטלת עלי החובה לצבוע כעת וזאת לאחר שהתחייבתי לצבוע וכוונתי הייתה שאצבע כמובן בגובה סביר מה שהתלכלך מהילדים וכו' , אך כעת כיון שהצבע לא היה לבן סטנדרטי האם נדרש ממני לצבוע הכל ?

תשובה:

שלום וברכה, בכניסתך לדירה – דירה לא צבועה התחייבת לסייד בזמן היציאה. ולכן חל עליך חובה לקיים את התחייבות החוזה ולסייד. הסיוד צריך להיות סביר ומקובל. קירות שמסוידים בשתי גוונים לא נחשב סיוד בצורה המקובלת, ולכן חייב השוכר לסייד את כל הקירות שיהיו בגוון אחד. בהצלחה.