ביטול שכירות דירה בגלל שיצטרך להישאר בבידוד בעקבות הקורונה

שאלה:

שלום רב,
אני תושב צרפת, לפני כחודשיים סגרתי על דירת נופש להשכרה לכל חודש ניסן בירושלים באיזור יוקרתי, אלא שלאור המצב נתוודע לי שגם אם אצליח לבוא אצטרך לישאר בבידוד בהגעתי לארץ. השאלה שלי, מאחר ועל דעת להתבודד לא הייתי סוגר דירה כזו ובאיזור כזה, האם ביכולתי לבטל את החוזה.

תשובה:

שלום וברכה, להגיע לארץ ישראל ולהיות שבועיים בבידוד – חצי מתקופת השכירות – נחשב אונס, והרי זה עילה לבטל את החוזה. בהצלחה.

מקורות:

להגיע לארץ ולהישאר בבידוד נחשב לאונס, ולא אומרים שיגיע לארץ ויישאר בבידוד. שוכר שנאנס ולא יכול להמשיך לדוק בבית, נחלקו הפוסקים האם חייב לשלם או שפטור. י"א שחייב לשלם הכל, וי"א שפטור. ולהלכה אם לא שילם לא חייב לשלם. ואם שילם לא יכול לדרוש החזר כספי – ראה שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א. במקרה הנ"ל שהאונס בעקבות נגיף הקורונה, אינו נחשב למכת מדינה, כיון שיש אפשרות להשכיר את הדירה לאחרים. אלא שאתם מעוניינים לבטל מאחר ולא ניתן להגיע, או שתצליחו תצטרכו להיכנס לבידו, ולכן אם לא שילמתם אתם יכולים לבטל.