שוכר שעזב באמצע הזמן

שאלה:

אני משכיר חנות לבעל חנות, סיכמתי חוזה על חמש שנים, עבר ארבע שנים והשוכר העביר את החנות שלו לשטח שלו (שהתפנה עקב פשיטת רגל של מי ששכר ממנו עד היום), השוכר אומר למשכיר, אני לא צריך לשלם על השכירות כשאני לא נמצא כי זה מקום שיש הרבה ביקוש ותמצא להשכיר. אך המשכיר טוען שהוא מחפש דדוקא מישהו שיחתום אתו חוזה ל 5 – 10 שנים, ולכן לא כ"כ קל למצוא ויהיה איזה חצי שנה ריק ולכן רוצה שהשוכר ימשיך לשלם עד שימצא שוכר קבוע.

תשובה:

שלום וברכה,

משכיר ושוכר שחתמו חוזה לחמש שנים, הרי החנות ברשותו של השוכר לחמש שנים, ובין אם ישהה השוכר בחנות בין אם ישאיר את החנות ריקה, חייב לשלם תשלום של שכירות מלאה. ולכן אם עוזב השוכר לפני סיום התאריך חייב לשלם עד סוף זמן השכירות, ואין חובה למשכיר לחפש שוכר חדש, גם אם בקלות ניתן למצוא שוכר חלופי.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חו"מ סימן שיב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מקופיא…
    בסי' שטז סעיף א נראה שמבואר שאם המשכיר יכול למצוא שוכר אז השוכר יכול לומר למשכיר שישכיר לאחר.
    עכ"פ האם השוכר יכול להשכיר.

  2. שוכר יכול להשכיר לאנשים הגונית תחתיו עד לסוף זמן השכירות. אבל השוכר צריך לדאוג לזה ולא המשכיר. אם יש סעיף בחוזה שהשוכר לא יוכל להשכיר לאחרים, אזי לא יוכל השוכר להשכיר לאחרים.