על מי מוטל לשלם תיקון בחנות מושכרת

שלום רב
אני משכיר חנות, ושוכרי החנות התלוננו על שיבושים בקו בזק שלהם [החיבור לאינטרנט הנצרך לקופות והאשראי] והזמינו בעל מלאכה. כעת השאלה על מי מוטל לשלם את זה.
לשון החוזה שלנו הוא: כן מתחייב השוכר לתקן בהקדם האפשרי, על חשבונו ועל אחריותו, כל נזק ו/או קלקול שיגרם או יתהווה במושכר ו/או במערכותיו ו/או במתקניו, כבמשך תקופת השכירות, לרבות נזק ו/או קלקול הנובע מבלאי סביר, אך למעט נזק הנובע ממעשה או מחדל של המשכיר.

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר חייב לשלם על הוצאות של נזקים שצריכים אומן. אולם במקרה הנ"ל יש חוזה מפורש שכל נזק במושכר יהיה באחריות השוכר, ולכן השוכר חייב לתקן את הנזק שנעשה.

בהצלחה.