הודעה בדבר הפסקת חוזה שכירות

שאלה:

שלום וברכה פונה אליכם בעקבות הדיירית ששוכרת ממני דירה וקיבלה ממכם מענה. בחוזה חתמנו שהודעה על הפסקת החוזה תינתן על ידי מי מהצדדים חודשיים מראש. הדיירת שלחה לי הודעה על הפסקת חוזה שכירות בתאריך 22/12/2019 בתאריך 2/1/20 היא התקינה מרכזייה בדירה וכתבה לי שהיא כרגע לא עוברת לשים את ההודעה הקודמת בהמתנה. בתאריך 6/1 ביקשה מכתב המלצה של משכירה עבור דירה שהיא מחפשת. השאלה שלי – ממתי נקרא שהיא הודיעה לי חודשיים מראש על הפסקת חוזה שכירות? הרי בתאריך 2/1 היא ביטלה את ההודעה הראשונה. אודה למענה דבורה פוגל

תשובה:

שלום וברכה,

אם בתאריך 2/1/20 כשסיכמה איתך שהיא נשארת בדירה את הסכמת לה, והיה סיכום משתי הצדדים שהיא ממשיכה את תקופת השכירות, בטלה ההודעה הראשונה, וביון 6/1 שהודיעה שהיא יוצאת הרי זו הודעה חדשה וצריכה להמתין חודשיים עד 6/3.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר סיכמתם על הרחבת זמן ההודעה הראשונה בטילה. והיות ואם המשכיר היה מחליט לבטל את השכירות ב6/1 היה צריך לתת ארכה של חודשיים, ולא היו מתחשבים בתאריך הראשון. כמו כן השוכר שהחליט 6/1 לעזוב יש לתת חודשים מהתאריך האחרון.