לשתות במסעדה שתייה פרטית שהביא מהבית

שאלה:

אדם שקנה לו מנה שווארמה בפיתה וישב בשטח השייך למסעדה. האם מותר לו לשתות מבקבוק שתייה שיש לו בתיק ממילא? או שזה גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שקנה בחנות דברי מאכל, מותר לו לשבת בשטח של החנות שמיועד לאכילה. וכמו כן מותר לו להמשיך לשתות שתייה שהביא איתו ולא קנה מהחנות. וכן יכול לאכול דברים נוספים – מנה אחרונה וכדו' – פרטיים שהביא, ולא צריך לצאת מהמקום כששותה.

אם לא קנה בחנות פשוט שאסור לו לאכול ולשתות אוכל פרטי.

בהצלחה.