לקחת את הבול הנוסף שנשלח עם הזמנה

שאלה:

שלום להרב, שאלה: האם יש "השבה אבידה" בבול ששמים בהזמנה לחתונה כאשר רוצים לדעת מי בא ומי לא ושולחים עטף עם בול. או מסתבר לומר שאף שטוב להם לדעת מי בא ואפילו מי לא בא כדי לדעת כמה מאכל לקנות וכו' מ"מ מסתמא הפקירו הבול כי יש אנשים שטרודים אף להשיב או יכול ליאבד בדרך וכיון שכן נוכל לומר שהפקר הוא. תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

בעל הבול ששלח את הבול, הוציא את הבול מרשותו. ולא יכול לחייב את המקבל שיחזיר לו את הבול – שיוציא הוצאות של בול עבור הבול ששלח. ובדעתו שאם הלה רוצה להגיע אזי ישלח מכתב שרוצה להגיע, ואם לא רוצה להגיע לא שולח מכתב והבול יישאר בידו.

בהצלחה.