איחור לבהכנ"ס – הנחת תפילין לאחר פסוקי דזמרה

שאלה:

שלום לרב לצערי פעמים שאני מאחר לשחרית ומגיע באמצע פסוקי דזמרה. האם מותר לי תוך כדי נסיעה לבית כנסת (10 דק) להגיד פסוקי דזמרה ואז שאגיע להניח טלית ותפילין בין הפרקים או בין ישתבח לברכו. והאם מותר לעשות כן לכתחילה? בברכה והוקרה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד גדול מאוד התירו בשעת הדחק הנחת טלית ותפילין בברכה בין ישתבח ליוצר, זו ודאי לא הנהגה לכתחילה לכן עושים מאמץ ובאים לבית הכנסת בזמן.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' נג סעיף ג.