נסיעה עם גוי בשבת כדי לאכול אצל חברים סעודת שבת

שאלה:

שלום לכם בתי חייה בארה״ב ושומרת מצוות ומתחזק מאוד בתקופה האחרונה, היא חייה לבד ושבתות לבד מאוד קשה לה , היא תמיד מוזמנת לחברים יהודיים בשבתות והיא לא נענת להזמנה כי זה מאוד רחוק מהבית שלה ואין לה איך לחזור לאחר הקידוש, בבית חב״ד בעיר שהיא גרה אמרו לה שהיא יכולה לחזור במונית עדיף מאשר להשאר לבדה בקידוש .. האם זה נכון ?

תשובה:

חלילה וחס! אין כל היתר לעבור על איסור של הנאה ממעשה שבת של גוי [ויכול להיות גם מכשולים של דאורייתא, במידה והיא פותחת דלת ונדלק אור], בשביל לא להשאר לבד. יכול להיות ששליח חב"ד שם עשה חשבון שלפי מה שהיא נראית לו, אם יאסרו זאת עליה היא תחלל שבת לגמרי, חשבון כזה יכול להיות, הרבה פעמים אנחנו מנחים אנישם להתחיל לקיים לאט לאט שלא ישברו, הכל לפי הענין בואופן פרטני, בנוגע לכך לא אוכל לייעץ, אבל ודאי שלפי גדרי ההלכה אין מקום להתיר זאת בשום אופן. מה שכן, שתעזר בחב"ד ועוד שכנים וידידים ותפתח קשרים עם הקהילה היהודית המקומית, כך לא תשאר לבד.

ערב טוב ומבורך.