קלנועית פיקוד שבת

שאלה:

אני מתנייד בקלנועית עקבת נכות 100%. בשבת משתמש בפיקוד שבת של צומת. האם במידה ושכחתי להעביר לפיקוד שבת לפני השבת מותר לי לבקש או לרמוז לגוי להעביר למצב שבת? לבקש או לרמוז? ואם הוא שואל איך עושים זאת או שהוא שואל לעשות ככה מותר לי לענות לו?

תודה רבה
תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום וברכה

כל הנושא של קלנועית שבת של צומת יש בו חילוקי דעות, ולא פשוט, אני מציע לפנות למכון הטכנולוגי של הרב הלפרין לייעוץ כיצד להתנהל עם הקלנועית הזו ובכלל. הם מקצועיים מאוד הלכתית וטכנית.

באופן כללי בנוגע לאמירה לגוי במצב של נכות מאה אחוז, בדרך כלל מדובר בצרכי חולה שאף שהוא חולה שאין בו סכנה התירו אצלו אמירה לגוי. ככל שתוכל לרמוז שלא בדרך ציווי מה עדיף, אבל מותר גם לומר.

דברי אלו לא מתייחסים כלל לקלנועית הנ"ל שדינה מורכב וכאמור, אלא לשאר צרכיך הנובעים מהנכות.

בשורות טובות וחיים טובים בריאים ויפים.