שתה מיין הקידוש לאחר ברכת הגפן לפני הברכה השניה

שאלה:

שלום בקידוש ליל שבת אדם ברך הגפן ןהתבלבל ושתה מהיין אז, בלי לומר ברכת מקדש השבת. מה יעשה?

תשובה:

שלום וברכה

היה עליו למזוג כוס חדשה ולומר עליה את הברכה השניה והעיקרית, ולגבי אם צריך לחזור שוב על ברכת הגפן, תלוי, אם היה בדעתו לשתות עוד יין אחר כך אינו חוזר ומברך, ואם לא היה בדעתו לשתות מברך שוב. כמובן שאם לא אמר בכלל את הברכה השניה לא יצא ידי חובת קידוש.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מח סעי' טז ואילך.