קדושה באמצע אלוקי נצור

שאלה:

מי שגמר שמו"ע של לחש בשבת כשהחזן עומד בקדושה ואומר 'אז בקול רעש גדול', האם אני יכול אז לומר עדיין קדוש קדוש קדוש', או שאפשר לומר זאת רק כשעדיין אוחזים בקדוש קדוש ?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כזה יש לומר בתוך אלוקי נצור או לפני אלוקי נצור את הפסוק יהיו לרצון אמרי פי והגיון ליבי לפניך ה' צורי וגואלי, וכך מותר לענות קדוש וברך גם כשעדיין לא סיים את התחנונים.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה סי' קד, קכב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה.
    שאלתי היתה, לא מצד כך שאני עדיין באמצע התחנונים, אלא מצד כך שהחזן אוחז כבר ב'אז בקול רעש גדול', [וכבר גמר את הפיסקה 'קדוש קדוש קדוש'], ולכן אני שואל האם אני עדיין יכול לומר אז את הפיסקה 'קדוש קדוש קדוש'

  2. הבנתי, אין לומר קדושה אחרי שכולם כבר גמרו, רק הסברתי שלכתחילה היתה כאן טעות, כיון שיכול הייתי לומר באלוקי נצור.