דיני טהרה עונות וסת

שאלה:

שלום רב , נשואים כ10 שנים וחטאתי באי למידת דיני טהרה כראוי ובכך לא פרשה אשתי בזמן העונות במחזור לא סדיר חודש בינוני והפלגה , אשתי לוקחת גלולות שגורמות לכך שהמחזור יכול לפעמים להגיע אחת למספר חודשים עד אפילו חצי שנה , ראיתי יורה דעה קפד סעיף ט ואני מבין שנפסק שאם לא בדקה אסור עד שתבדוק .. ויש שאומרים שוסת לא קבוע מותרת אם שכחה . לכן 1- האם עכשיו שעברו כבר כ3 חודשים מהווסת האחרונה עליה לבדוק כפי ההלכה של שכחה ועד אז אסורה ? 2 – כשתקבל הווסת הבאה עדיין לא נוכל לקבוע זמן ההפלגה כיון שלא יודעים את זמן הוסת האחרון מה לעשות בעניין ? 3 – האם כל השנים האלו היו רבים הפעמים באיסור ? אשמח אם יש בנמצא הפוסקים שהתירו גם אם שכחה עונה בינונית והיתה מותרת על מנת להרגיע רוחי ?

תשובה:

אינני מכיר פוסקים כנגד שיטת השו"ע שבעונה בינונית מותרת קודם שתבדוק, שתבדוק עכשיו.

הפלגה שאינה ידועה אין מה לעשות, כיון שוסתות דרבנן יש להקל מספק, ולהבא תקפידו לרשום היטב הכל.

בהצלחה רבה ושבת שלום.