אוטיזם – טיפול בגן תקשורת או קרוב לבית ובגן דתי

שאלה:

שלום וברכה,
הבן שלי אובחן כנמצא על הרצף האוטיסטי וכעת הוא בגן תקשורת ואמור לקבל שם טיפולים פרא רפואיים שזה קלינאית תקשורת, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי הבעיה שהגן נמצא מחוץ לעיר כך שהוא נמצא כל יום שעתיים בדרכים וגם המסגרת אינה דתית והאוכל לא בכשרות מהודרת. לעומת זאת יש אפשרות שיהיה במעון רגיל דתי בעיר עם מלווה צמודה ולגבי טיפולים אדאג באופן עצמאי, האם כדאי לעשות את המעבר? יש לציין שהוא יודע להביע את עצמו אך אינו מדבר עדיין גיל שנתיים וחצי

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך וכמובן אינני יכול להשיב עליה… זו שאלה שצריכה דבר ראשון לקבל דעה מקצועית של אנשים המטפלים בסוג הקושי שלו, שתדעי באופן ברור מה הוא יקבל בגן תקשורת ומה תוכלי לתת לו מחוץ למסגרת, ורק אחר שתדעי באופן ברור מה את יכולה לתת לו הן מבחינה ביצועית הן מבחינת יכולת עמידה בתשלום הנדרש, תוכלי לשוב ולהתייעץ בענין זה. כמובן יש חשיבות רבה לחינוך דתי, אבל צריך לספק לו את צרכיו… הנסיעות גם הן קשות מאוד לילד כה קטן…

בהצלחה רבה וגידול קל!

אגב הצעה חשובה! כדאי לפנות לעמותת "מסוגלים" לקבל מהם יעוץ והדרכה בענין!