י"ג מידות עם הציבור

שאלה:

מי שמתפלל עם הציבור ונמצא באל ארך אפיים והוא עדיין באמצע והציבור אומר יג מידות, האם צריך להפסיק ולעקוף ולומר ביחד עם הציבור או שימשיך לומר לבד, ואם צריך להפסיק האם צריך להפסיק כבר ב"ויעבור ה על פניו" ולהגיד ביחד עם הציבור משם או רק בי"ג מידות?

תשובה:

שלום וברכה

אכן ידלג ויאמר עמהם י"ג מידות, ולא צריך להתחיל בויעבור. לעיתים מצוי שהחזן ממהר, אני נוהג שאם אני נמצא במנין כזה, אני אומר וידוי במתינות ומצטרף עם הציבור ישר לי"ג מידות בלי א-ל ארך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יוצא לי הרבה פעמים כשאני לקראת סיום "סליחה" והציבור כבר התחילו "קל ארך אפים" אני ממשיך אפה שאני אוחז ואומר אולי קצת יותר מהר ולא ממש מתחיל איתם את הי"ד מידות אך כשהם עדיין באמצע אני מגיע לשם ואומר איתם. האם אני נוהג כשורה בנקודה זאת? או שיש בכך בעיה כלשהיא כיון שלא התחלתי ממש איתם?