גזל של אנשים עריריים

שאלה:

שלום רב. יש ברשותי חפץ בשימוש, שנלקח לפני שנים רבות מבית של זוג ערירים ועשירים. הם נפטרו. זה שהביא לי את החפץ טוען שהם אפילו לא שמו לב לזה וזה לא היה משמעותי בעבורם. מה עושים בעניין הגזל ועם החפץ.ובכלל איך חוזרים בתשובה בעניין גזל תודה וגמר חתימה טובה.

תשובה:

שלום וברכה

גם זוג ערירי בודאי יש להם יורשים, זה יכול להיות אחים אחיינים או כל דבר אחר, חובה לברר מי קרוביהם ואז לשאול רב מי הטא היורש על פי הלכה ולהחזיר לו את החפץ, זה תנאי בסיסי בחזרה בתשובה בענין זה.

בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה.