לטלטל בשינוי במקום שיש עירוב

שאלה:

שלום לכבוד הרב למי שנוהג שלא לסמוך על העירוב בעירו, באיזה תנאים כן יהיה מותר להוציא? כי ראיתי רב שנוהג להוציא עלונים בשינוי ולכן רציתי לדעת את כל האפשרויות בהן אין צורך בחומרא זו תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

בכל הנוגע למה שאתה רואה בו חומרא, הכל לפי ההחלטה שלך… כלומר הוצאה בשינוי אסורה רק מדרבנן, סבר כנראה אותו רב שמעיקר הדין ניתן לסמוך על העירוב, ולכן הוא רוצה להחמיר בכך רק לגבי הוצאה כדרך ולא לגבי הוצאה בשינוי שגם אם לא היה כאן עירוב כלל והיתה רשות הרבים דאורייתא הוצאה זו היתה אסורה רק מדרבנן. יבוא אדם אחר ויאמר שהוא רוצה להחמיר גם בהוצאה דרבנן, כל אחד לפי חומרותיו… אין בזה כלל, וברור שיש להבדיל בזה בין עירוב מפוקח היטב לעירוב שמן הדין גם כן קשה לסמוך עליו…