שלום לצערי טעינו והשתמשנו בקונדום, אני מבינה ממה שאני רואה וקוראת שזה ממש איסור ואין מקום להקל… הבעיה שלנו כרגע שקצת לאחר תשמיש, היה נראה לי שראיתי כתם בצבע לא ברור(חום/סגול) על הקונדום, יכול להיות שזה היה הצבע של העור אבל לא יכולתי להשאר בספק ובהמשך הערב בדקתי את זה שוב ואת הטישיו שהיה עליו ולא ראיתי שום דבר במקום שחשבתי, מה שכן ראיתי כתם קטן בצד למעלה בצבע אדום/כתום, גם לגביו לא היתי בטוחה גם בגלל שכשנגעתי בו הוא לא היה מחובר אבל בגלל הצבע שיערתי שנאסרנו וגם בגלל שהיתי נבוכה לשאול ולא ידעתי בדיוק מה לעשות, השאלה שלי אם אני צריכה לחכות 5 ימים ואז 7 ורק אז לטבול או שמספיק 5? וגם לגבי הכתם עצמו אם אני צריכה לחשב ממנו ימי פרישה או לבדוק באותו יום שראיתי בחודש הבא? אני מציינת שלא קיבלתי ווסת מאז וזה גם לא הימים שבדרך כלל אני מקבלת תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

השימוש בקונדום אכן אסור לגמרי, יש להמתין חמישה ימים ואז לעשות הפסק טהרה ובדיקות שבעה נקיים ורק לאחריהם לטבול.

בשורות טובות.