קבלה נכונה של פטירת אדם קרוב

שאלה:

האם מותר בעריכת שולחן שבת, להוסיף צלחת גם למי שנפטר?

תשובה:

אין בזה איסור, אבל עם כל הכאב העצום והחלל שנפער, הדרך לרפא את השבר היא על ידי עבודה פנימית של השלמה והפנמה, ולא תהליך של הדחקה ומצג כביכול זה לא באמת קרה… זה לא בריא לנפש ולא נכון, ורק מעמיק את הצער ומקצין אותו.

כדאי ללמוד בספרים על מהות העולם הבא וארעיות העולם הזה, כמה טוב לנשמה שהגיעה לתכליתה, והכי חשוב לעסוק הרבה במה שבאמת יועיל לנפטר, שזה חיזוקים במצוות, לימוד משניות קריאת תהילים ומתן צדקה, הדברים האלו גורמים לו עונג רוחני וזה החיבור האמיתי אליו ולנשמתו שהיא מציאותו הפנימית האמיתית היחידה.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.