לשון הרע – לומר למשכיר שהשוכרים רבים ביניהם

שאלה:

שלום וברכה אנחנו משפחה עם תשעה ילדים ושוכרים דירה בישוב דתי לאחר שנה וחצי בעל הבית החליט לחצות את הבית ולהשכיר לזוג נוסף את היחידת דיור שיצר. לצערנו נכנס זוג צעיר שהאישה הולכת בלבוש לא צנוע ובנוסף הם רבים בקולי קולות עד כדי שבירת כלים וכו' בשעות הקטנות של הלילה דבר שגורם להערת הילדים ופחד לצערנו כרדע אנחנו לא מוצאים דירה אחרת המחיר שפוי שנוכל לעמוד בו. האם מותר לספר לבעל הבית על הזוג או שיש בכך משום לשון הרע? תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה ודאי לשון הרע, וגם לא מוצדק, מבחינה הלכתית קשה לומר שיש כאן ממש נזק שניתן לתובעו, הם לא עושים לכם שום דבר רע, פשוט לא נעים לכם לגור לידם… אינני יודע מה לייעץ, רק לברך שתמצאו בקלות מקום נעים ונחמד לגור בו במחיר זול ונוח.