תחבורה ציבורית לעבודה

שאלה:

שלום מה ההלכה אומרת על נסיעה בתחבורה ציבורית חילונית לעבודה בבוקר? מן הסתם יש שם הרבה נידות וגויות שללא רצוני באם איתי במגע…אני לא יושב ליד נשים אבל לפעמים הם יושבות לידי או עומדות ואז יש מגע ללא רצוני….או אישה נידה שישבה על כיסא האוטובוס ואחר כך אני בא ויושב שם….מה עושים?

תשובה:

תזהר ממגע. אני מניח שיש באוטובוס גם גברים, תשב ליד גבר או תעמוד ליד גבר ותשמור על העינים ואז בעז"ה יהיה בסדר. אני מבין שבלאו הכי אין לך כל כך ברירה אחרת.