מכירת מקום החמץ

שאלה:

ברמב"ם ובשו"ע (או"ח תמח) כתוב שבמכירת חמץ צריך להוציאו מחוץ לביתו וכתב הט"ז (סק"ד) שהכוונה לייחד לו קרן זווית וישכיר לגוי מקום החמץ ואילו המג"א והגר"א סוברים שצריך להשכיר לגוי את כל החדר ולא מספיק קרן זווית השאלה לגבי חמץ שנמצא בארונות מטבח למשל האם צריך לפי הט"ז להשכיר את הארון וכן האם לפי הגר"א צריך למכור את כל המטבח ואז יש בעיה להיכנס שם באופן קבוע?

תשובה:

שלום וברכה

אכן כאשר מדובר בחמץ גמור יש להכניסו לחדר מיוחד ולסוגרו שם ולמכור את כל החדר לגוי, ואינו דומה לחמץ שלכתחילה היה של גוי ואין עליו אחריות שדי לו במחיצה עשרה טפחים, כפי שהאריך לבאר המשנה ברורה בסי' תמח, אמנם זה לא מעכב אבל לכתחילה כך יש לעשות כיון שלא בדלים מזה כל כך, וגם הוא נראה כמקבל עליו אחריות.