לקחת צמחי המועצה ברחובות המושבה

שאלה:

שלום,
האם מותר לקטוף עלים (אלוורה) שהמועצה מגדלת ברשות ברבים בזהירות, ולא בכמות. ממש ב"קטנה".
או שיש להם בעלות. ואם יש להם בעלות ממי אפשר לבקש? למי שייכים הצמחים של המועצה?
ראש בעיר? גנן? וכו'
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

הגינות הינם רכוש של בני העיר, ולא של ראש העיר ולא של הגנן. ואסור לקחת עציצים מרכוש הציבורי, ונחשב שגוזל את הציבור. אלא שאם לוקח מעט עלים, בצורה שלא תורגש הלקיחה, ולא יהיה יורגש החסרון, נחשב לדבר שלא מקפידים – ומותר.

בהצלחה.