ריבית בתשלום ארנונה

שאלה:

שלום ,
שילמתי ארנונה לעיריית ירושלים , וביצעתי את התשלום באשראי בחלוקה ל12 תשלומים בקרדיט, הנציגה הסבירה לי שאין שום אפשרות אחרת של תשלומים אלא בקרדיט בלבד, או לחלופין תשלום אחד רגיל, אך הסכום הוא לשנה ולכן קשה לבצע תשלום אחד רגיל, כמו כן העירייה חייבה אותה בתוספת לארנונה בהצמדה בגלל שלא שילמנו בזמן הנציגה טענה שאי אפשר לבטל זאת, האם זו בעיה של ריבית ? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הריבית בתשלום בקרדיט הוא ריבית כלפי חברת האשראי ולא כלפי העירייה. האשראי משלם את כל הסכום לעירייה מידית, ונחשב שהלווה לך את הכסף, וגובה ממך בריבית על הכסף שהלווה לך.

כמו כן ריבית פיגורים נחשב לריבית.

אמנם בחברות האשראי ובעיריית ירושלים יש היתר עסקה, וניתן להסתמך על כך. יש שנמנעים להסתמך על ההיתר עסקה כשבפועל לא עשו עסקה.

בהצלחה.