אמר טל ומטר לפני ז' חשון

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
אתמול בערבית (ו' חשון), אחד מהמתפללים אמר בטעות "תן טל ומטר לברכה" כי חשב שכבר ז' חשון. רק שם לב אחרי שעקר את רגליו, מה הוא היה צריך לעשות, לחזור לראש התפילה, או היות שאנחנו כבר בימות הגשמים לא צריך לחזור .
תזכו למצוות
דוד

תשובה:

שלום וברכה

לענין מי ששאל טל ומטר בארץ ישראל לפני ז' חשון ולאחר שמיני עצרת, נחלקו הדעות, רבי עקיבא איגר בגליון השו"ע בסי' קיז הביא מס' תורת חיים שאינו חוזר, כיון שהגשם בזמן זה כבר אינו סימן קללה, ורק נמנעו מלבקשו משום עולי רגלים, וכ"כ בתהלה לדוד שם סק"ב, וככן פסק בשו"ת יביע אומר ח"ה סי' טו, וכ"כ בהליכות שלמה פ"ח אות יח בשם הגרש"ז אויערבך, אולם בס' דינים והנהגות לחזו"א הובא שהחזון איש סבר שצריך לחזור ולהתפלל, וכ"כ לדינא בקובץ מבית לוי חי"ז עמ' צט בשם הגר"ש וואזנר, וכ"כ עוד מפוסקי זמנינו, לכן מספק מי שמתפלל על תנאי שאם פטור יהיה נדבה יש לו על מה לסמוך.

יום טוב וחורף בריא.

הצטרף לדיון

תגובה 1