הזרקת קלקסן ביום כיפור / המוגלובין גבוה ביום כיפור

שאלה:

שלום

אדם בריא
בגלל המוגלובין קצת גבוה (מה שיוצר דם סמיך יותר מהרגיל), רופא המטולוג אמר שחשוב לשתות גם בצום בכדי לא להתייבש (מה שמעלה עוד יותר את ההמוגלובין והדם נהיה סמים יותר).
רופא משפחה חרדי אמר להזריק ביום כיפור בבוקר זריקת קלקסן (מדללת את הדם), ואין צורך לשתות.

רציתי לשאול.
קראתי שאנשים שזקוקים לשתיה או אכילה, מבחינה הלכתית אל להם לחפש עצות של אינפוזיה בכדי להימנע מאוכל ושתיה.
ייתכן והמקרה הזה שונה, איני יודע (אני מניח שרופא חרדי מודע גם לזה).

אך שאלה שחשבתי עליה לאחר מכן ומעניינת אותי. בעצם בהזרקה אני גם לוקח תרופה (מבחינת העניין של רפואה בשבת), וכן אולי זה נקרא שאני חובל בעצמי? (ייתכן וגם יירד דם מהדקירה.
אז בעצם אני לא שותה, אך עושה דברים אחרים, מה העדיפות באמת? מה התייחסות ההלכה לכך.

נ.ב. בהוראות ההזרקה כתוב לשטוף ידיים במים וסבון וכן את מקום ההזרקה (איני יודע האם זה באמת קריטי), מה לעשות בקשר לזה ביום כיפור?

תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

אם הערכים שלך גבוהים מ17 יש לשתות לשיעורין, ואין להזריק זריקה ביום טוב מחמת החששות שהזכרת ומחמת הנימוק הנ"ל שא"צ לחפש עצות אחרות. אם הערכים נמוכים מכך, אפשר לצום.

גמר חתימה טובה