בית מזוזה שאינו סגור

שאלה:

שלום לרב .שואל האם בית מזוזה ממתכת פתוח מלמעלה ומלמטה כשר לשים בו קלף?

תשובה:

שלום וברכה

זה כשר [במידה והמזוזה אחוזה היטב בפנים ואינה מחליקה למטה.., אבל מאוד לא מומלץ, כיון שכך עלול לחדור לחות והיא עשויה להפסל במהירות. יש לעטוף את המזוזה בניילון מרשרש יבש כמו שקית אוכל פשוטה ולסגור היטב, על ידי שמגלגלים סביב המזוזה וסוגרים בסלוטיפ, ולסגור את הבית מזוזה, והעיקר להזהר לשים אותה כהלכה ולא הפוכה שאז אין קיום מצוה…