יחסי אישות – בני זוג הנפגשים לעיתים רחוקות

שאלה:

שלום, אני חיילת ובעלי גם חייל, היציאות שלנו מהצבא מאפשרות לנו להיפגש פעם בשבוע ולפעמים פעם בשבועיים. ככה שיוצא מצבים שבגלל הנידה ושבעת הנקיים לא יוצא לנו לקיים יחסי אישות במשך שבוע שבועיים ובמקרה גרוע גם שלושה שבועות, ובמשך השבוע לא מתראים בכלל. רצינו לדעת מה אפשר לעשות במקרים כאלו, האם יש היתרים כלשהם או המלצות איך לנהוג במצבים כאלו בשביל שנהיה מותרים לפחות בסופי השבוע שאנחנו כן ביחד. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

הדבר היחיד שניתן לעשות הוא פשוט להעזר בכדורים לדחיית וסת, זה יעיל ובטוח וללא תופעות לואי. תעזרי ברופאת משפחה כדי להתאים את הכדורים המתאימים [פרימולטנור בדרך כלל מאוד טוב ולא עושה כתמים], יש לקחת את הכדור כבר משלב מוקדם של החודש כפי שתסביר לך הרופאה. ואין טעם להרתע, מדובר בכדור מאוד פשוט שנשים לוקחות ללא חשש.

באופן כללי המצב שאת מתארת אינו בריא לחיי הנישואין, יש לשאוף לבנות בית יהודי תוסס וחי ופעיל, לחיות יחד בקדושה ובטהרה ללדת ילדים ולגדלם לתורה ויראת שמים בבית מלא באבא ואמא כדרך כל הארץ.

בהצלחה.