ביטוח עבור הרכב שנלקח על ידי בן המשפחה ועשה בו תאונה

שאלה:

שלום כאשר לפני זמן רב נסעתי במכונית חברה של אבי ללא רשות ולפעמים גם גער בי על כך וככל הנראה אחרי תאונה שעשיתי אבי טען לחברת הביטוח שהוא נהג ופיצו את החברה בסכום כסף שאלה האם ידוע לי שכך אכן קרה האם יש עלי חובה לחפש ולהודיע את חברת הביטוח שאני הוא שנהגתי בשביל להשיב את הסכום וכן בעוד מקרים דומים מה ברכב פרטי שנלקח ללא רשות ואפילו מתוך גערה יהיה הדין? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

האבא שלקח מהביטוח שלא כדין, הוא צריך לחפש את הביטוח ולהשיב את הגזלה.

אם הבן לקח את הרכב של אביו ללא רשות ועשה תאונה, צריך לברר בחברת הביטוח האם נחשב לנזק שנעשה על ידי גנבת הרכב, והביטוח מכסה גנבות, והאבא שקיבל את הפיצוי קיבל כדין. והבן שנהג צריך לשלם לביטוח עבור הנזק. או שהביטוח לא רואה בזה כנגבה, כיון שנלקח על ידי בן משפחה, ונחשב שהאבא לקח מעות מהביטוח שלא כדין ועל האבא חובת השבה לביטוח.

בהצלחה.