שאלה:
שלום, ברצוני לדעת כיצד יש לכשיר לאכילה ירקות עליים (כוסברה , סלרי) וכרוב מחרקים ותולעים? ( הכוונה לירקות שלא גודלו תחת השגחה למניעת חרקים)
תודה
תשובה:
שלום וברכה
לגבי ירקות עליים קטנים כמו כוסברה שמיר עלי סלרי ועוד, אין כל דרך, ואין לאכול כלל אלא מגידול מיוחד ובהתאם להנחיות.
גם הבדיקה של חסה קשה מאוד, ומצריכה מומחיות רבה והרבה מאוד סבלנות.
לגבי כרוב: מורידים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים היפים, חותכים את השורש כדי שנוכל להפריד את העלים. נחלק את הכרוב לכמה חלקים נשרה אותו במי סבון לכמה דקות ונשטוף עלה עלה תחת זרם מים חזק, תוך שפשוף של כל חלקי העלה תחת הברז ביד או עם ספוג.
וכמובן, הכי טוב גם כרוב לקנות מגידול מיוחד ולנהוג לפי הנחיות היצרן.
השריית הכרוב היא לאחר פירוק לעלים או חיתוך לרבעים וכד' ?
העיקר שהסבון יגיע לכל מקום.
אני מכינה כרוב בכמות גדולה למסעדה אני מכשירה במלח וחומץ ולאחר מכן שוטפת האים סה בסדר לא בסבון
אין כל דרך להכשיר באופן כזה ירקות עלים שלא מגידול מיוחד. תשאלי את מערכת הכשרות על מה הם סומכים…
השאר תגובה