גשם באייר סגולה לרפואה / אכילה לפני קידוש בעוד היום גדדול

שאלה:

שלום לרבנים האם יש מקור שכדאי לשתות מי גשם שיורדים באייר? 2אותם שמקבלים שבת מוקדם האם מותר להם לאכול חצי שעה לפני צאה"כ ולמה אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אכן הובא בספרים שללכת תחת גשם באייר זו סגולה ושיכנס לתוך פיו, וכן הובא בס' עבודת ישראל, ודרשו בזה כמה טעמים, ראשית שבחודש אייר התחיל לרדת המן שהיה לחם של רפואה, שנית אייר בגימטריה ארך שהוא לשון רפואה, וכן אייר נוטריקון אני ה' רופאיך.

מי שמקבל על עצמו שבת אינו רשאי לאכול ללא קידוש כיון שכבר התחייב בכל דיני השבת ובכלל זאת שלא יאכל לפני שמקדש. ראה משנה ברורה סי' רעא ס"ק יא.