תלונה על רופא שנותן יחס מחפיר

שאלה:

שלום

האם אדם שנתקל ביחס ושירות מחפיר ולא הולם מרופא, האם רשאי להתלונן עליו בקופת החולים ובמשרד הבריאות או שיש בזה בעיה הלכתית?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

להגיש תלונה על עובד לסמכות על – קופת חולים או משרד הבריאות – קיים איסור של 'לשון הרע', ופעמים אף איסור 'מוסר' כיון שמקפח את פרנסתו של הרופא. מאידך פעמים שהמתלונן מקיים מצוות השבת אבדה, שעוזר למעסיק שמתלונן על עובד שמזיק לעסק, וכן עושה חסד עם הציבור שעוזר לסלק רופא שנותן יחס מחפיר לפציינטים.

שמעתי מספר פעמים מהגאון הרב מנדל שפרן שליט"א שטוען שאם בציבור שומרי תורה ינהגו בדיעה שאסור להתלונן משום איסור 'מוסר', ידעו עובדי ציבור שניתן לתת שירות קלוקל לציבור שומרי תו"מ.

היות ומצד אחד יש איסור להתלונן, ומאידך כאשר צריך להתלונן ראוי לעשות זאת כדי להציל את הציבור, כדאי להתייעץ עם רב או חבר טוב, ולספר את כל הנתונים, ואדם אחר שאינו נגוע יעזור להחליט האם להתלונן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב לגבי אדם שעוסק בזיופים ומסכן את הרבים, שמותר למוסרו אחר שיתרו בו, כדי שלא יגע היזק לרבים.