רבית בהלוואה בנקאית

שאלה:

בענין בנק שמציע הלואה ללא רבית כשהלקוח מתחייב להפקיד משכורת חודשית בסך מסוים ובשימוש בכרטיס אשראי בסך מסוים כל חודש האם יש בכך איסור רבית
יש להוסיף שהבנק מתנהל באופן כזה שנלקחת רבית כל חודש וחוזרת לחשבון מיידית. האם זה משנה

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה מהבנק בתנאי שיפקיד בבנק סכום קבוע כל חודש, נחשב כהלויני ואלווך, שנחלקו הפוסקים האם מותר. ויש להחמיר בזה. [יש שרוצים לומר שכיון שהבנק מתנה זאת בריבית, לכו"ע אסור בזה].

כאשר הבנק לוקח ריבית ומחזיר נחשב ריבית ע"מ להחזיר ואסור הדבר.

אלא שבבנק ניתן להסתמך על ההיתר עיסקא שיש בבנק.

בהצלחה.

מקורות:

הלוויני ואלווך ראה שו"ע סימן קס ס"ט ובנו"כ שם.

וראה גמרא ב"מ דף סג, א ושו"ע יו"ד סימן קעד ס"ה שריבית ע"מ להחזיר אסור.